top of page
Relatie met jezelf.jpg

Relatie met jezelf
coachingstraject

Wil jij gehoord en gezien worden voor wie je werkelijk bent? Dan begint de reis met jezelf

Leren communiceren met jezelf begint met leren luisteren naar jezelf. Met jezelf communiceren is bepalend voor het optimaliseren van jouw welzijn. Het gesprek dat je met jezelf leert voeren is cruciaal voor het verdere verloop van jouw leven. Denk bijvoorbeeld aan situaties dat je:

 

 • een keuze moet maken;

 • overvallen wordt door slecht nieuws;

 • last hebt van stress of paniek;

 • geen controle hebt over een situatie.

 

De wijze waarop je tijdens bepaalde situaties met jezelf in gesprek gaat, bepaalt welke richting je opgaat, jouw gevoelens en de kwaliteit van je relatie met anderen.

 

Praten met jezelf is je bewust worden en het herkennen van de kwaliteit en waarde van je denkbeelden. Want jouw gedachtewereld wordt beïnvloed door je gevoelens die weer op hun beurt worden bepaald door de omgeving, situatie of persoon met wie je van doen hebt. Daarom is het van belang om de stem van jouw denkbeelden te begrijpen en te leren filteren. Het resultaat hiervan geeft je waardevolle en praktische informatie. Tijdens jouw coaching leer ik je hoe je dit doet.

 

Dit was de stem van de gedachten. Maar we hebben nog een stem, een die vele malen wijzer is, namelijk die van de intuïtie oftewel de stem van het hart. Welke naam je er ook aan geeft, het staat buiten kijf dat deze stem je onweerlegbaar het juiste inzicht geeft. Deze opvatting betekent overigens niet dat de stem van de gedachten dan niet meetelt, want beide stemmen vormen als het ware een duo, ze zijn een team.

De ervaring leert echter dat de stem van de gedachten vaak ‘luider’ is dan die van de intuïtie, waardoor je die van de intuïtie niet hoort, niet naar luistert of onbewust wordt verdringt.

 

Gelijktijdig leren luisteren naar de stem van zowel je intuïtie als die van je gedachten, kan ertoe leiden dat jouw leven makkelijker wordt en er kwalitatief op vooruitgaat.  Dit omdat je sterker in contact staat met jezelf, waardoor je keuzes maakt die bij je passen. Ze sluiten aan bij wie jij bent. Je ontwikkelt jezelf gaandeweg tot iemand die altijd in staat is op zichzelf als wijze raadgever te vertrouwen en daardoor beter om te gaan met onvoorspelbare gebeurtenissen in jouw leven.

 

Luisteren naar jezelf is het fundament voor een goede relatie. Het is derhalve essentieel dat je eerst met jezelf leert communiceren voordat je met de ander een goede verbinding kan maken.

 

In mijn coachingstrajecten begeleid ik jou om je persoonlijke communicatie te verbeteren waardoor je geholpen wordt met keuzes maken bij:

 

 • het bepalen van je beroep of werkplek;

 • het ontdekken van zingeving in jouw leven;

 • leven uit angst of uit je kracht;

 • het bepalen van doelen in je leven;

 • het bepalen wie je echte vrienden zijn;

 • het bepalen wat jou oplaadt en leegzuigt;

 • het bepalen wat je onrustig, onzeker en/of angstig maakt;

 • het vinden van je juiste partner of het verbeteren van je liefdesrelatie.

 

Wil jij gehoord en gezien worden voor wie je echt bent? Dan begint de reis met jezelf. Samen met jou leer ik je om opnieuw jezelf te horen en te zien voor wie je werkelijk bent, op een manier die je ten alle tijden kan toepassen. Je krijgt de mogelijkheid om zelf het verschil in je eigen leven te maken. Een leven van kwaliteit met een duurzaam randje.

 

Ieder traject wordt op maat gemaakt of afgestemd op jouw vraag. Hoelang een traject duurt bepalen we samen. Wat betreft de duur van de een sessie kun je ervan uitgaan dat die maximaal anderhalf uur in beslag neemt. Ik werk het liefst in direct contact, maar als de situatie dat niet toelaat kan ons gesprek ook via beeldbellen plaatsvinden.

 

Als het bovenstaande je aanspreekt of je wilt meer weten over het traject, boek dan vandaag je gratis intake!

bottom of page